Select Page

Portfolio  

Gedurende mijn stage bij YoungCapital Professionals heb ik een continue ontwikkeling doorgemaakt.  Mijn collega’s gaven mij veel verantwoordelijkheid, waardoor ik veel kon leren. Er werd vaak tegen mij gezegd: van fouten maken leer je! Dit vond ik enorm  fijn, daardoor kon ik zonder een al te hoge druk aan mijn ontwikkeling werken. Jessy, Julia en Noël hebben mij tussentijds drie keer beoordeeld. Dit namen zij erg serieus en gaven mij goede feedback om mij nog verder te ontwikkelen. 

Negen verschillende vaardigheden   

Elke ontwikkeling die ik heb gemaakt heb ik gekoppeld aan een vaardigheid. Hier zijn negen vaardigheden uitgekomen. Bij veel vaardigheden heb ik een soort tijdlijn geplaatst, omdat ik mij steeds verder heb ontwikkeld op dat gebied. Ik kreeg de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen. Door op de vaardigheid te klikken, wordt een uitgebreide beschrijving van de ontwikkeling geopend. 

Doorzettingsvermogen

Het werk van een recruiter is erg onvoorspelbaar. De ene dag zijn er weinig aanvragen en is het rustig en de volgende dag kan dit ineens omslaan naar haast en spoed. Bijvoorbeeld een dag dat ik als enige reguliere recruiter aan het werk was. Er was iemand nodig voor een project voor Suez in Alphen aan de Reijn

Doorzettingsvermogen

Suez was een nieuwe klant dus het was erg belangrijk dat wij deze klus konden vervullen. De klus was voor 29, 30 en 31 oktober en op 28 december hadden wij nog niemand gevonden voor deze klus. Ik had met mijzelf afgesproken dat ik voor 17:00 iemand had voor deze klus.

Doorzettingsvermogen

Eerst heb ik een wervingsoverzicht aangemaakt. Hierin staan alle ‘geschikte’ kandidaten voor de klus. Deze kandidaten moest ik bellen om te vragen of ze nog beschikbaar waren. Ik had de hele ochtend gebeld en toen begon ik de moed een beetje op te geven. Er waren alleen nog afgestudeerde hbo’ers in de lijst en meestal hebben deze kandidaten al een baan gevonden. Toch bleef ik het proberen en kon ik rond twee uur toch iemand aan de telefoon die wel geïnteresseerd was ik deze klus.

Doorzettingsvermogen

Door doorzettingsvermogen en een beetje geluk heb ik deze klus kunnen vervullen. Achteraf ben ik trots dat ik toch door ben gaan bellen, ook al hadden mijn collega’s gezegd dat de kans klein was om een geschikte kandidaat te vinden.

Creativiteit 

 

Mijn ontwikkeling op het gebied van creatief is te zien op het scherm van de laptop. Door bovenaan op de STARR te klikken kun je de volgorde zien. Er zijn leuke foto’s te zien over hoe ik deze ontwikkeling heb doorgemaakt en hierbij heb ik een smart geformuleerde leerdoel beschreven. 

Een creatief idee bedenken vind ik leuk, maar over de uitvoering daarvan denk ik niet goed na. Het maken van mijn eigen website zal mij leren mijn ideeën van papier tot een website te maken.

Het was van belang dat ik mijn creativiteit eerst op papier tekende. Voor mij is dit best lastig want ik ben niet heel creatief. Ik heb altijd goede ideeen maar ik heb geen idee hoe ik het dan moet uitvoeren. Daarom heb ik van te voren mijn ideeen op papier getekend zodat ik kan vergelijken of de uitkomst overeenkomt. 

Eerst begon ik met sparren met een collega Marvin. Vervolgens heb ik alles op papier gezet wat in mijn hoofd opkwam. Wat mij vet leek en hoe ik mijn website wilde maken. Daarna ben ik dit gaan uitvoeren. 

Iedere ontwikkeling heb ik toegevoegd aan de website en heb ik een leuke content van gemaakt. 

Ik vond het onwijs leuk om te doen. Ik heb gemerkt dat ik best creatief ben als ik het maar gewoon doe. Ik moet niet twijfelen over mijzelf. 

Communicatie


Ik runde de migratiepool. Dit houdt in dat ik een pool had van 95 kandidaten die af en toe beschikbaar waren voor verschillende IT-klussen. Als ik een aanvraag doorkrijg van een klant voor een migratieklus was het van belang dat ik goed communiceerde met de kandidaten. 

De klant wilde bijvoorbeeld voor volgende week maandag, dinsdag en woensdag drie kandidaten voor een klus bij de Rabobank in Enschede. Aangezien er niet veel kandidaten in de pool uit de regio van Enschede komen, was het van belang dat ik ging werven voor deze klus.

Ik had een vacature gemaakt voor deze specifieke locatie en hier kwamen twee reacties op. Rafael en Furkan. Rafael had een leuke motivatiebrief geschreven en zijn cv kwam overeen met de functie. Hierdoor belde ik Rafael op voor een kennismakingsgesprek. Het was een goed gesprek dus ik nodigde hem uit om een sollicitatiegesprek via Skype in te plannen. Normaal komen kandidaten naar kantoor voor een sollicitatiegesprek maar Enschede en Eindhoven ligt te ver van elkaar vandaan. Wij waren samen tot een datum gekomen voor het gesprek. De bevestiging heb ik via mail naar hem gestuurd. Bij het Skypegesprek is het belangrijk dat je met een ijsbreker begint. Vaak zijn sollicitanten zenuwachtig en het is belangrijk dat ze op hun gemak zijn. Ik begin altijd met een voorstelronde, waarin ik vertel wat ik doe bij YCP en wat ik leuk vind om te doen in mijn vrije tijd. Daarna kunnen de sollicitanten vertellen wat ze leuk vinden en hier mogen ze hun cv buiten laten. Ik vind het belangrijk dat ik hun leer persoonlijk leer kennen. Vervolgens stel ik wat vragen over het cv zoals: je vertelt dat je een analytische, leergierige en enthousiaste jongen bent, zou je daar een voorbeeld van kunnen geven? Of vertel eens iets over de stages waar je hebt gelopen? Of welke rol neem jij aan in een groep?

Als de kandidaat goede antwoorden weet te geven tijdens dit gesprek, geef ik aan dat ze zijn aangenomen en krijgen ze na het gesprek een mail toegestuurd dat ze zich mogen inschrijven in ons verloningssysteem. Als ze dit hebben gedaan voeg ik deze kandidaten toe aan de pool.

De volgende dag heb ik Rafael in de avond nog even gebeld om te vragen hoe zijn eerste dag was gegaan. Hij gaf aan dat hij het erg leuk vond en dat hij goed was voorbereid door mij. Hij vond het fijn dat ik eventjes belde. Ik was blij dat alles duidelijk was voor hem en dat hij het leuk werk vond.

Commercieel bewustzijn

Doordat ik zelf wat onzeker kan zijn over de keuzes die ik zelf maak, was ik op commercieel gebied erg oplettend. Bij de migratiepool is het belangrijk dat je de klussen vervult, maar ook dat je zoveel mogelijk marge overhoudt. Als ik bijvoorbeeld een klus in Leeuwarden binnenkreeg, kon ik niet iemand uit Amsterdam inzetten. Ik had al vrij snel door hoe je dit kon berekenen en hier was ik veel mee bezig. Door op Google Maps te kijken, zag ik hoeveel kilometer het was voor de kandidaat om naar locatie te gaan.

Op een dag kreeg ik een aanvraag voor een klus in Zwolle. De week ervoor had ik Merel aangenomen voor de pool. Merel komt uit Deventer dus dit was wel te doen voor haar. Toen ik de werkinstructie ontving, stond daarin dat Merel na de klus in Zwolle verwacht werd in Hardenberg om bij te springen. Dit lag 40 kilometer van Zwolle af waardoor de marge flink ging dalen. Uiteindelijk is er geregeld dat Merel mee kom rijden met de manager waardoor dit geen extra kosten voor haar gingen worden.

Ik vind het leuk om zo bezig te zijn met de commerciële kant van het bedrijf. Ik vind het ook een hele verantwoording om hier zelf de beslissing over te maken.

Nieuwsgierigheid

Toen ik bij YoungCapital Professionals kwam werken wist ik nog niet precies wat ik wilde doen. Het klinkt stom maar eigenlijk leek mij alles leuk om te doen. De eerste week had iedereen een uurtje vrijgehouden in hun agenda en zijn ze even met mij gaan zitten. Tijdens dit gesprek vertelde ze wat ze deden en waar ik hun eventueel mee kon helpen. Ik heb hier veel gebruik van gemaakt. Ik heb namelijk geholpen met de accountmanagers, talenmanagers en de recruiters. Ik wilde graag weten hoe zij de dag doorbrachten. 

Accountmanger

Ik heb de accountmanagers geholpen met het zoeken van vacatures voor kandidaten die in de leegloop stonden. Als ik een vacature gevonden had mocht ik meeluisteren om te leren hoe je iemand koud belt. Dit vond ik erg interessant.

Talentmanager

Ik heb de talentmanager geholpen met verschillende administratieve taken. Ook heb ik programmaboekjes ontworpen voor de traineeships.

Recruitment

Ik heb het meeste geholpen met de recruiters. Van de reguliere recruiter Jessy heb ik de migratiepool overgenomen. Dit mocht ik de laatste maand zelf doen. Van de recruiters van het traineeship heb ik meegeholpen op de beurs en de assessments.

Verantwoordelijkheidsbesef

 

Op het begin van mijn stage kreeg ik niet veel taken waar ikzelf mijn verantwoordelijkheid over had. Ik kreeg meer taken waarbij ik meewerkte met Jessy (stagebegeleider). De laatste twee maanden heb ik de migratiepool zelf mogen draaien. Jessy vond dat ik genoeg had geleerd om het alleen te doen.

Toen merkte ik dat ik mij heel verantwoordelijk voelde voor de pool. Als de kandidaten uit de pool vragen hadden kwamen ze bij mij terecht, de aanvragen voor een klus vervulde ikzelf door de kandidaten te bellen om te vragen of ze konden werken. Ik besliste ook zelf of ik iemand aannam en toevoegde aan de pool of dat ik iemand afwees tijdens een sollicitatiegesprek. Dit vond ik erg leuk om te doen. Ik draai mee als een volwaardige medewerker. Hierdoor word ik zeker van mijn werk.

Aan het begin had ik daar namelijk wat moeite mee. Tijdens mijn stage ben ik erachter gekomen dat ik best veel bevestiging nodig heb. Ook al wist ik het bijna zeker, vroeg ik toch aan Jessy of ik het wel goed deed. Jessy heeft dit verteld tijdens een feedbacksessie en hiervoor hebben wij een oplossing bedacht. Voor ieder moment dat ik het zeker weet, moest ik het zonder te vragen gewoon doen. Want ik mag gewoon fouten maken en van fouten leer je. Ik heb zonder te beslissen met Jessy kandidaten op sollicitatiegesprek laten komen en aangenomen. Een telefonische screening heb ik hieronder opgenomen. 

Het resultaat is dat ik al vrij snel geen turfjes meer hoefde te zetten. En ik heb onwijs goede kandidaten aangenomen voor ons de pool. 

Ik ben achteraf erg dankbaar dat Jessy zoveel vertrouwen in mij heeft gehad, hierdoor heb ik mijzelf enorm kunnen ontwikkelen om zeker te zijn van mijzelf en mijn verantwoordelijkheid te nemen op mijn gemaakte keuzes.

Hieronder zie je ook wat foto’s van mijn taken van de migratiepool. 

Samenwerken

Bij YoungCapital Professionals is het erg belangrijk dat er veel wordt samengewerkt. De recruiters zorgen dat er kandidaten komen, de accountmanagers zorgen dat deze kandidaten uiteindelijk aan het werk gaan en de talentmanagers zorgen dat de kandidaat het naar zijn/haar zin heeft op het werk. Daarom vind ik het erg belangrijk dat ik mijn samenwerking ontwikkel. Door veel feedback te vragen zorg ik dat ik deze leerdoel kan meten. Soms merk ik tijdens het werk dat ik iets ben vergeten door te geven. Hier ga ik dan zelf achteraan. Pas als mijn collega’s aangeven dat ik goed kan samenwerken vind ik pas dat mijn leerdoel is geaccepteerd. Het doel is zeker haalbaar, ik ben een stagiaire dus ik zal misschien niet met alles kunnen meedraaien, maar ik wil als goede stagiaire meedraaien met het team. Gelukkig heb ik hier de hele stageperiode voor om mij te ontwikkelen. 

Lauren Kraaikamp

Lauren Kraaikamp

Stagiaire YoungCapital Professionals

Ik heb gemerkt dat ik het best lastig vnd om als stagiaire voor mijzelf op te komen. Ik ben nog niet achter waar het aan ligt maar ik had vaak het gevoel dat ik werd gezien als vervelend en niet relevant. Ik heb dit in meerdere situaties gemerkt bijvoorbeeld toen ik sales moest vragen welke klanten ik mocht interviewen en toen ik de klanten uiteindelijk kon interviewen hoopte ik dat ik wel op een gewenst tijdstip belde. Ik had het gevoel dat ze wel betere dingen te doen hadden. Toen ik uiteindelijk deze mensen had gesproken was dit helemaal niet zo en hadden ze juist tijd voor mij gemaakt omdat ze het leuk vonden om mij te helpen. Ook bij mijn collega’s heb ik het mis want ze hebben allemaal de tijd vrijgenomen om mij te helpen met vragen voor mijn plan en ze komen allemaal op het assessment! Gaat wel lekker druk worden met 12 man! Ik heb er zin in!

Marvin Freund

Met Marvin heb ik samengewerkt aan de website. Ik merk dat ik het af en toe lastig vond om en te werken en mijn plan en aan de website te werken. Hierdoor ging ik veel aan Marvin vragen. Daarom wil ik de samenwerking verbeteren door meer zelfstandig te werken.
Dit heb ik gedaan door in het weekend een middag te gaan zitten aan mijn website.

Noël Sapulete

Dit is een van mijn stagebegeleiders en helpt mij het meeste met mijn plan. De samenwerking met hem verloopt goed. Wij kunnen goed overleggen en hij waardeert mijn ideeën zodat ik daar zelfverzekerder over word. Om de samenwerking nog meer te versterken kan ik wat meer hulp vragen van andere collega’s. Dit vindt Noël erg belangrijk.

Jessy Antonis

Jessy is recruiter voor de reguliere vacatures. Met haar heb ik het meeste samengewerkt op werkgebied. Wij runde samen de migratievacatures. Ik heb van Jessy geleerd om te overleggen. Vertellen wat je aan het doen bent, want dat is fijn om van elkaar te weten als je samen ergens mee bezig bent. Jessy heeft mij  veel geleerd op het gebied van recruitment.

Julia van Ven

Julia is een marketing expert. Zij heeft een marketingscriptie geschreven voor haar master. Zij heeft mij enorm geholpen met het kiezen van een goed marketingmodel voor mijn plan. Ik heb ook vaak met haar meegelopen bij haar werkzaamheden. Wij konden goed samenwerken tijden sollicitatiegesprekken. Ik kon haar helpen waar nodig was.

Patrick Sengers

De samenwerking met Patrick was van korte duur. Hij heeft een maand nadat ik begon met mijn stage afscheid genomen en is ergens anders gaan werken. Met hem heb ik in het begin veel geholpen met het zoeken naar vacatures. Als ik een geschikte vacature had gevonden, ging hij dat bedrijf bellen. Hier mocht ik bij zitten zodat ik kon leren hoe je iemand koud belt.

Make Money
Work 

De nieuwe generatie aan het werk